Предстоящи събитияДни на ехокардиографията – София 2022
8 – 10 април 2022 г., Hyatt Regency Sofia, гр. София

Имаме удоволствието да Ви поканим на традиционните Дни на Ехокардиографията – София, 8 – 10 април 2022 г. Събитието ще се проведе присъствено в хотел Хаят Риджънси София, в сърцето на столицата, и ще се излъчва онлайн.

Програмата на симпозиума ще представи подробна картина на съвременните постижения и приложението на иновативните технологии в ехокардиографията за диагностика и превенция на сърдечно-съдовите заболявания. По традиция, ще съчетаем няколко научни сесии, с участието на водещи специалисти от страната и чужбина, с практически модули и обучения.

Темата на тазгодишното издание – „Клапни болести“ е особено актуална в безпрецедентните условия, при които е поставено цялото здравеопазване, в условията на световна пандемия. Последиците за сърцето след заразяване с COVID-19 са все още непредсказуеми. В допълнение, през последните години в страната се отчита понижаване качеството на неинвазивната функционална диагностика на пациентите със сърдечно-съдови заболявания. Ето защо, считаме, че активното участие във форума е от особена значимост, както за Вас като специалисти, така и за повдигане нивото на съвременната мултимодална образна диагностика в България.

На традиционната „candle light session“ млади кардиолози от цялата страна ще имат възможност да представят интересни случаи от своята клинична практика. За най-интересните от тях, класирани на първо, второ и трето място от участниците в симпозиума, има предвидени награди. За втора поредна година ще се присъди и специална награда, в памет на проф. Маурицио Галдеризи.

В трите дни на форума, водещи фармацевтични и инструментални фирми ще представят най-новите си продукти, в помощ на медицинските специалисти, на съпътстваща изложба.

Ще Ви очакваме!
доц. Красимира Христова, дм
проф. Елена Кинова, дм
доц. Светлин Цонев, дм