Конференция „2020: Годината на образната диагностика“

Слово


Уважаеми колеги,
Във времето, в което получавате този бюлетин, вероятно настоящата изключително трудна ситуация се е отразила на живота Ви, създавайки различни предизвикателства, които е нужно да бъдат преодолявани ежедневно. За някои от нас ефектът от тази предизвикателна и силно обезпокояваща социална ситуация е поносим и мобилизиращ, а за други от нас - вероятно изключително сложен или трудно да бъде определен на този етап.

Като председател на новосъздадената Българска асоциация по сърдечносъдова образна диагностика с голямо удоволствие бих искала да Ви поканя да станете част от Конференция „2020: Годината на образната диагностика“. Събитието ще се проведе виртуално в периода 27 - 29 ноември 2020 г.аплануваният WORKSHOP ще се проведе на живо в хотел Hyatt Regency Sofia, гр. София, с опция и за виртуално участие.

Първата конференция на новосъздадената Българска асоциация по сърдечносъдова образна диагностика се ражда в трудни времена. Динамичните времена, които преживяваме, ни мотивират да съсредоточим усилията си и в подкрепа към нашата общност, към генерирането на революционно ново знание, което ще ни помага да се справяме с все по-сложните проблеми, които се налага да решаваме.

По време на събитието ще можете да присъствате на онлайн лекции, сесии и симпозиуми с висока научна и практическа стойност. Ще дадем възможност и на водещи медицински компании да представят последните новости в медицинската техника и фармацията.

Конференцията има за цел да събере на едно място експерти и специализанти в областта на кардиологията, занимаващи се с инвазивната и неинвазивната образна диагностика, както и специалисти от останалите образни методики, намиращи все по-широк кръг на приложение в кардиологията.

Научната програма ще бъде разнообразна и обхващаща целия спектър по отношение на мултимодалната образна диагностика при клапни заболявания, левокамерна и деснокамерна функция, вродени пороци и субклинична оценка на миокардното нарушение.

С устойчивост, съпричастност и загриженост към близките ни и към цялото общество заедно ще успеем да преодолеем настоящата обстановка. Нека на прага на новото десетилетие и в годината на образната диагностика заедно да обсъдим и да обменим ценен професионален опит по значимите и горещи теми от нашата практика..

Предвид трудната обстановка, в която се намира не само България, но и целият свят, най-напред искам да пожелая на Вас и Вашите близки здраве и сила! Колкото и трудни да са тези дни вярвам, че човешкият дух е по-силен!

С уважение,
Доц. Красимира Христова, дм
Председател на Организационния комитет
Председател на Фондация по неинванзивна образна диагностика в кардиологията
Председател на Българска асоциация по сърдечносъдова образна диагностика